Annem tatile gitti, bize de babamla yemek yapmak düştü. Ama keyfimizden de fedakarlık edemeyiz. Telefon bağlantısıyla mis gibi yemek yaptık kendimize. Sırada sizinle paylaşmak kaldı. :)
Malzemeler
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 adet kırmızı biber
- 5 adet mantar
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı domates püresi/salçası
- Light kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tüm malzemeler, sotelik küçük parçalar halinde kesilir. Öncelikle
zeytinyağında soğanla tavuk sotelenir. Sonra sırayla havuç, mantar, biber,
kabak bu karışıma eklenerek sotelenir. En son domates, domates püresi veya
salçası, ve karabiber eklenir. Bu karışım iyice harmanlandıktan sonra tavadan
alınıp borcama dökülür. Üzerine kaşar rendelenip, fırına verilir. 200 derecede
yaklaşık 20 dakika, üzeri nar gibi kızarana dek pişirilir. Sonra yanına soğuk
bir ayranla, afiyetle yenir.
Şimdi bu tarif, arzunuza göre daha fazla sebzeli, daha az
sebzeli, daha baharatlı vb. olabilir. Gönlünüzce yapıp, yiyiniz. ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder