Tam iki ay oldu Dukan'a başlayalı, koruma evresine hazırlık yaptığım bu dönemde ekmeğe nasıl da hasret kaldığımı fark ettim. Ne zamandır aklımdaydı Dukan ekmeği yapmak ama bir türlü fırsat olmamıştı. Yulaf kepeği hakkımızı ekmeğe ayırmak istediğimiz günler artık çok yakın, çok kolay bir ekmek tarifi ile karşınızdayız. Not: sabah kahvaltıda ekmek yemeği çok özlemişim =). O zaman hemen açıklıyorum.
Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı yulaf kepeği (8 yemek kaşığı)
1 su bardağı light yoğurt
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
Malzemelerimizi derin bir kapta karıştırıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Ben muffin kalıplarını kullandım, istediğiniz kapta istediğiniz şekilde ekmeğinizi şekillendirebilirsiniz. Afiyet olsun! (Bu tarif için "Ihlamurcum"a çok teşekkür ediyoruz)
koruma değil güçlendirmeye hazırlanıyorsun bu biiiiir, güçlendirmede her gün iki dilim tam tahıllı ekmek yiyebilirsin bu da ikiiiiii!:) dezenformasyona hayır!:)
YanıtlaSilevet dogruu, baskan tam zamaninda mudahele ettin, o zaman seyirin son gunlerinde hayatima ekmegi almis oldum, onceden yapsaymisim ben bu ekmegi keske o zaman :))
YanıtlaSilAtak evresinde bunu yapabiliriz gibi geliyor bana :) zira bi arkadaşım atak evresi için tarife çok yakın kraker tarifi verdi atak zamanları için. Yoksa içeriğine bakmadan tamamen güçlendirme dönemine mi ait bu güzelim ekmekler.
YanıtlaSilEşim ekmeğe çok düşkün belki bu ekmeklerle onun nefsini köreltebilirim diye düşündüm
Atak evresi ve diger evreler icin uygun bir tarif :)), bizim hayatimizi kurtardi, artik istedigimiz öğünlerde yulaf kepeği limiti dahilinde ekmek tüketebiliyoruz..
YanıtlaSilmerhaba :) kullandığınız yoğurt light değil mi?
YanıtlaSilellerinize sağlık güzel görünüyor denicem.
Kullandığımız yoğurt light yoğurt. Afiyet olsun :)
YanıtlaSilDün akşam bu ekmeği yaparken biraz sarımsak tozu ve bolca kekik ilave ettim. Subway'in kekikli ekmeğini seven bir çift olarak, ortaya çıkan sonuç bizi çok tatmin etti.
YanıtlaSilTavsiye edilir
Süper fikirmiş! Sarımsağa ve kekiğe bayılan biri olarak kesinlikle deneyeceğim. Ellerinize sağlık. :)
YanıtlaSilBunu yaptım bugün, demir olan küçük kalıpların içine kağıt koyup kağıtların içine döktüm, çok az kağıtların dibine yapıştı ama yağlama ile uğraşmadan bana yetti yani olan :)
YanıtlaSiltadını beğendin mi? :)
SilYani ilk yaptığım da hayır, çünkü atak evresinin ilk gününde ekmekten başka hiç bir şey beni tatmin etmezdi, lakin gel gör ki ikinci yapışımda hem daha çok karıştırdığım için sanırım hem de daha özenli yaptığım için gayet güzel oldu, insanda hemen alışkanlık yapıyor bunlar.
YanıtlaSilArasına beyaz peynir, jambon vs. koyup yemeyi dene. İşte o zaman çok daha vazgeçilmez oluyorlar. Mesai saatlerinin kurtarıcıları :)
Silne yaparsam yapayım ekmeğin içi pişmiyor...dışı çok güzel kek gibi oluyor içi komple çiğ ve sulu...lütfen söyleyin bunun bir püf noktası mı var....
YanıtlaSilben silikon kaplarda yapıyorum ve içi pişiyor. belki çok fazla koyuyor olabilirsiniz. kaplarınıza biraz daha az miktarda koymayı deneyebilirsiniz. ya da büyük bir fırın tepsisinde yapıyorsanız aynı şekilde daha yayvan şekilde fırına atın. içinin pişip pişmediğini bıçakla kontrol edin. gerekiyorsa fırında biraz daha tutarak kendi sıcağı ile pişmesini sağlayın.
Sil