Merhabalar! Bir tatlı klasiği olan tiramisu da Dukan’a ayak uydurdu. Bu tarif için de Mercan’a teşekkür ederiz. Ben tiramisuyu pek sevmesem de bunu bir lokmada yedim neredeyse. :)
Pandispanya malzemeleri
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
- 2 kahve fincanı yulaf kepeği
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 kahve fincanı light süt
- 6-7 damla vanilya aroması
Pandispanya sosu malzemesi
- Yarım su bardağı çözülebilir kahve
Krema malzemeleri
- 3 çay bardağı light süt
- Yarım yemek kaşığı toz tatlandırıcı
- 2 yumurta sarısı
- 3/4 paket light labne
- 6-7 damla vanilya aroması
Tiramisu üst malzemesi
- 1 tatlı kaşığı yağı azaltılmış kakao
Yapılışı
Pandispanya için önce tatlandırıcı ve yumurta iyice çırpılır, sonra içine kalan malzemeler ilave edilir ve tekrar iyice karıştırılır. Karışım boyutları 20×30 civarındaki kare bir tepsiye boşaltılır. Önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında 20 dakika pişirilir.
Pandispanyamız fırında pişerken süt, yumurta, vanilya aroması ve tatlandırıcı iyice çırpılır, sonra ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir. Karışım kaynamaya başlayınca ocaktan alınır, pişen karışım biraz ılıyınca içine labne ilave edilir ve labne karışım ile özdeşleşene kadar iyice çırpılır.
Pişen pandispanya fırından alınır, kahve karışımı ile ıslatılır. Islatılan pandispanyanın üzerine hazırlanan krema ilave edilir. Daha sonra 3-4 saat buzdalabında bekletilir. Servis edileceği zaman üzerine kakao çay süzgeci yardımı ile serpilir. Sonrada afiyet ile yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder