Gizem'in Mutluluk Verici Kaybı :)

LilySlim Weight loss tickers

16 Şubat 2012 Perşembe

Sebze Yatağında İskender

Öncelikle annemin de yarın dukana başladığını mutlulukla paylaşmak isterim. Bugünün en güzel haberi bu. :) Daha sonra da annemin yaratıcılığını ve lezzetini konuşturduğu, ismini de kendi verdiği "sebze yatağında iskender" tarifine gelelim. Damaklarımıza şölen etkisi uğratıyor bu tarif, kesinlikle kefilim!

Sebze yatağı : 
Havuçlar ince dilimler halinde doğranıp -yoksa pişmez- yağsız tavada sotelenir. Arzuya göre karnabahar, kabak, mantar, biber vb. evimizde olan dukan izinli sebzeler de havuçların yanına eklenir. Tüm sebzeler tavada sotelenir. Sonra bu sebzeler light yoğurt ile karıştırılır. Sevenler bu karışıma sarımsak da ekleyebilir. 

Domates sos: 
Domatesler küçük parçalar halinde doğranır. İçine domates püresi, kırmızı pul biber eklenerek tavada pişirilir.

Protein:
Anne eli değmiş dukan köftesi ( http://dukanellaa.blogspot.com/2012/01/anne-eli-degmis-dukan-koftesi_19.html ) , jülyen doğranmış dana biftek, jülyen doğranmış tavuk parçaları vb. proteinler ayrı bir yağsız tavada ızgara edilir. 

Bu üç lezzetli parçacık hazırlandıktan sonra proteinler ve domates sos buluşup, birbirleriyle iyice kaynaşıyorlar. Protein ve domates sos ayrılmaz bir parça olunca sebze yatağının üzerine birlikte uzanıyorlar. Biz de onları afiyetle yiyip midemizin de bu aşka katılmasını sağlıyoruz. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder