Gizem'in Mutluluk Verici Kaybı :)

LilySlim Weight loss tickers

19 Mayıs 2012 Cumartesi

Dukan Panna Cotta

Öncelikle belirtmek istediğim bir konu var. Daha önce twitterdan da sözünü etmiştim ama göremeyenler için geliyor. :) Bize tarif gönderen paylaşımcı, düşünceli dukanellalar var. Epostamız bunlarla doldukça inanın mutluluğumuz da o oranda yükseliyor. Biz blogu ortaya çıkarırken yapıp beğenmediğimiz bir tarif olursa koymama kararı almıştık. O nedenle sizin gönderdiklerinizi de deneyip, test edip onayladıktan sonra koyuyoruz. Sonuçta bize kıvamı, tadı ile ilgili sorular geliyor, bunlara da elimizden geldiğince doğru cevaplar vermeye çalışıyoruz. Bu nedenle denememiz gerekiyor, ancak şunu da belirteyim ki şu ana kadar deneyip de beğenmediğimiz bir tarif yok. :) Eğer size geri dönüş yapmadıysak yada sitede paylaşmadıysak bilin ki henüz deneyemedik. :)

Bu uzun bilgilendirmemden sonra Dukan'ın bizzat kendisine ait tarifini yapan ve bizimle paylaşan iş arkadaşım Mercan'a teşekkür ediyorum, izniyle de sizinle paylaşıyorum.



Malzemeler:
  •  1 bardak light süt
  • 2 yemek kaşığı toz tatlandırıcı (splenda, takita formtat vb.)
  • 5-6 damla vanilya aroması
  • Yarım paket light labne
  • 3 yemek kaşığı süzme light yoğurt (light yoğurt tül süzgeçte süzülür.)
  • 1 yemek kaşığı jelatin yada 1 paket Dr.Oetker tart jöle
Sosu için de;
  • Bitkisel çilekli jel
Yapılışı:
Light süt, light süzme yoğurt ve light labne iyice karıştırılır. Light labne, süt ve yoğurt ile özdeşleşince, diğer malzemeler ilave edilir. Bu karışım mikser ile iyice çırpılır. Ocakta kesilmemesi için yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir, kabarcıklar çıkmaya başlayınca ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
Çilek jölesinin 1/3 paketi hazırlanır, kaselerin diplerine bölünerek konulur, üzerine panna cotta karışımı ilave edilir. Buzdolabında 3-4 saat bekletildikten sonra yenilebilir.
Not: Burada belirtilen ambalajlı jöleler yerine, aktarlarda satılan şekersiz jelatinleri tercih etmenizi öneririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder