Geçtiğimiz cumartesi günü tattığımız Merve Kaptanoğlu'nun enfes tariflerinden biri olan "Bol Malzemus Dukan Pizza" ile karşınızdayız. Tadı damağımızda kalan bu tarifi, Gizem'le bugün yapma şansı bulduk ve afiyetle yedik. Twitter'dan aldığımız olumlu tepkiler ve yoğun istek üzerine tarifi hızla paylaşıyoruz. Ayrıca, yapımda ve yayında desteğini esirgemeyen Mine, Özlem, Hatice ve Seda'ya sonsuz teşekkürler =).
Hamuru için;
- 2 yumurta sarısı
- 1 yumurta akı
- Yarım yemek kaşığı yulaf kepeği
- Bir tutam tuz
- 1 yemek kaşığı süt tozu
- Çok az soğuk su
Sosu için;
1 tatlı kaşığı salçayı, istenilen baharatlar ve su ile sos kıvamına getiriyoruz. (Baharat olarak kekik, sarımsak tozu, pul biber ve fesleğen kullanabilirsiniz)
Hamuru borcama yağlı kağıdın üzerine alıp, sosu üzerine her tarafına gelecek şekilde yayıyoruz.
Üzeri için;
Lor, jambon, füme, kırmızı ve yeşil biber, domates, kaşar rendesi, çemensiz pastırma ve en üzerine de kekik serpip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dk kadar tutuyoruz veee 10 dakika sonra pizzanız hazır. Afiyet olsun!
Tüm baskılara rağmen müthiş tariflerle dukana sadık kalıyoruz, aşağıdaki mesaj da bu durumun ispatı =)
benimde aylardır yaptığım bir pizza tarifim var çok pratik oluyor tavada dukan pizaa :)
YanıtlaSil1 yumurta + yumurta beyazı
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı yoğurt
5 6 yemek kaşığı yulaf kepeği ve biraz tuz...
tüm malzemeler karıştırılıp tavaya yayıldıktan sonra üstüne istediğim malzemeyi koyuyorum kapağını kapatıp 15 dk kısık ateşte pişiriyorum mis gibi oluyor. spatula ile kenarından kaldırıp bakınca hafif kızarmışsa olmuş demektir :)
Sade pişirip yiyorum kahvaltı ve yemeklerde ekmek gibi oluyor çünkü:) malzemem az ise eğer üstüne peynir rendeliyorum biraz kekik pul biber harika bi lezzet oluyor sade yemek istemeyenler için alternatif :)
ikisini de denedim, ikisini de beğendim.. emeğinize, tarifinize sağlık tatlım...
YanıtlaSil