Gizem'in Mutluluk Verici Kaybı :)

LilySlim Weight loss tickers

18 Mayıs 2012 Cuma

Tapas

Eveeeet işte uzunca bir aradan sonra tekrar burdayız. Her güzel şey gibi İspanya tatilimiz de maalesef bitti gitti. Gezdik, gördük, yedik, içtik ama sizi de unutmadık. İşte huzurunuzda bir İspanya esintisi. Tapas. Tabi ki Dukan Usulü Tapas! Bu İspanyolların tapas dediği nane aslında bizim bildiğimiz ekmek üstünden başka bir şey değil ama gerçekten de böyle bir kültür var ve adım başı ekmek üzeri peynir, yumurta, balık, sos vb. gibi bir sürü seçenek sunan Tapas Bar’lar bulunuyor. Hani anneniz okuldan gelince hemen ekmek üzerine bir şeyler hazırlardı ya, aynı o hesap. Bu çeşitleri soğuk tapas olarak adlandırılıyor. Sıcak tapaslar ise bizim anlayacağımız şekliyle ara sıcaklar :)

Yani özetle sizi oralara götüremedik belki ama yediğimizi Dukan formatıyla huzurlarınıza sunuyoruz. Fikir anası İspanya sevdalısı anam ve size ileten de benim. Sağolsun kendisi bize oralarda bile bulamadığımız güzellikte sangria içirmiştir ki konumuzla hiç alakası yok. Güçlendirmeye geçenler için sangria tarifini de listemize ekleyelim gene de, ödül öğünü candır :)
Eveeet efendim, buyrun Dukan Usulü Tapas’lara, sofranıza renk gelsin, atıştırmalar şenlensin.

Malzemeler:
Hazırlanışı:
Ekmekler kanape hazırlayacakmış gibi ufak ufak dilimlenir. Dilimlerin üzerine isteğe göre malzemeler dizilir. Balık sevenler için surimiler ortadan ikiye kesilir ve dilimlenir. Light labne sürüldükten sonra surimi ve çeri domates konularak kürdanla sabitlenir. Balık istemeyenler için aynısı hindi füme ile gerçekleştirilir. Bir tabağa şekilli şekilli dizilir ve afiyetle yenir. Güçlendirmedekiler farklı peynirlerle değişik tatlar yakalayabilirler. Afiyet olsun!
Not: Domatessiz yapın atak, domatesli yapın seyir olsun. Yağlar kilolar sizden uzak dursun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder