Gizem'in Mutluluk Verici Kaybı :)

LilySlim Weight loss tickers

18 Mayıs 2012 Cuma

Dukan Stick Dondurma


Bakmayın havanın böyle nanemolla olduğuna bahar geldi! Yaz geldi! Dallara kiraz geldi. Şimdi üstteki kat kat ağırlıkları atıp bir türlü gelemeyen baharı zorla da olsa getirme vakti… Bunun için ne yapmalı? İnadına şortları, terlikleri çekmeli, bol bol dondurma yalamalı :) Yani hava pek öyle demese de benim için bahar geldi. Baharın ilk müjdesi de aramıza katılalı çok olmamasına rağmen her daim yeniliklerin mucidi Dukanella Evrim’den geldi. Kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ediyor, tadı ayrı, sunumu ayrı süper dondurma çalışması için takdirlerimi sunuyorum. Evrim’in tarifi ve anlatımıyla bu tarifimiz “light dondurma yedim, diyetim bozuldu mu?” sevdalıları için geliyor. Piyasadaki dandik dondurmalardan kat kat daha leziz olduğunu garanti ediyorum. Dukan truffle’ı seven buna da bayılacak. Buyursunlar…

“Malzemeler:
Çilekli bölüm için:
  • Sütaş light meyveli yoğurt
Damla sakızlı bölüm için:
  • 1 minik kutu Sütaş light yoğurt  (tül süzgeçte süzme yapılmış)
  • 2 tatlı kaşığı toz splenda
  • 2 tatlı kaşığı pınar süt tozu
  • 3 damla Dr Oetker vanilya aroma
  • Yoğurda hafif aroma katacak kadar dövülmüş damla sakızı (4 küçük parça yetiyor gibi)
Kakaolu bölüm için: (Dukan Truffle’dan http://www.dukanella.com/dukan-truffle/ esinlenilmiştir)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 7 yemek kaşığı süt tozu
  • 4 yemek kaşığı splenda
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı light yoğurt (tül süzgeçte süzme yapılmış)
  • 2 yemek kaşığı yağsız süt
  • 4 damla Dr. Oetker vanilya aroması
Hazırlanışı:
Çilekli dondurma en kolayı. Çünkü sadece yoğurdu çırpıp silikon kalıplara döküp donduruyorsunuz.
Damla sakızlı bölüm için tüm malzemeleri iyice karıştırıyorsunuz. Kıvamın iyi olması için önceden yoğurdu tül süzgeçte bekletip suyundan kurtulmanızı tavsiye ederim. Meyveli yoğurtta bu yöntemi kullanmayın çünkü içindeki meyve tadı da süzülen sularla akıp gidiyor :)

Kakaolu bölüm için malzemeleri şu sırayla mikserde karıştırıyorsunuz. Önce sıvılar; yumurta, süt, yoğurt, aroma.  İyice karışınca topaklanmasın diye azar azar, yedirdikçe ekleyerek süt tozu. Ardından splenda ve en son yine azar azar ekleyerek kakao.

Fotoğraflardaki gibi fonfonik tasarımlar için kullanacağınız kalıplara yukarıdaki 3 çeşidi, her kat donduğunda üzerine yenisini ekleyerek dondurmalısınız. Kaşıklanabilir bir kıvam değil, yalamalık kıvam :) O yüzden Tchibo’dan aldığım çubuklu silikon kalıplarda inanılmaz pratik oluyor. İkinci tercihim minik dondurma tabletleri şeklinde yeme imkanı veren silikon buz kalıpları. Dondurduğunuz kap büyüdükçe erimeden yeme telaşı lezzeti farketmeye, zevkini almaya engel oluyor :) Demedi demeyin.
Afiyet olsun!
Evrim.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder