115 günde 18,2 kg veren bir dukannella olarak motivasyonumu bu farklı tariflere ve hızlı kilo vermeye borçluyum. En son facebook'ta, "giden 17,3 kilomun helvasını kavurdum" paylaşımımdan sonra 3 arkadaşım diyete başladı. Buradan Hale, Seçil ve Mehtap'a selam gönderiyorum. :) Seçil beni arayıp itirafta bulundu, bunu anlatmadan geçemeyeceğim. Kendisi ben dukan öğünümü yerken aklından "yazık ya 3-4 kg verecek, aç kalıyor" diye düşünmüş. Şimdi facebookta 17 kg verdiğimi görünce, çok şaşırmış ve hemen dukana başlama kararı vermiş. :) Konuştuğumuzdan beri 900 gr daha verdiğimi düşünürsek müritler çoğalacak gibi. :) Bir de tabi başlayıp da devam edemeyenler var, ama bununla ilgili başka bir yazı yazmayı planlıyorum.
Şimdi tatlı atıştırmalık -ki benim hayatımın olmazsa olmazı- için çok hoş diğer bir tarife geçelim. Selanik gevreği, hani böyle kıtır kıtır kurabiye. :) Hmm, enfess..
Malzemeler
2 su bardağı yulaf kepeği
1 tepeleme yemek kaşığı kakao
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
Çay kaşığının ucuyla bir gıdım tuz
1/2 su bardağı tatlandırıcı
1 adet yumurta
1 su bardağı yulaf kepeği (diğer 1 su bardağı yulaf kepeğini rulo yaparken kullanacağız), kakao, karbonat, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırıyoruz. Tatlandırıcıyı da ekliyoruz. İyice karışınca yumurtayı da ekleyip harca yediriyoruz. Kalan 1 su bardağı yulaf kepeğini kullanarak (elimizi kepekleyerek) bu karışımı rulo haline getiriyoruz. Yağlı kağıttaki tepsimize rulomuzu koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarıp 10-15 dakika dinlendiriyoruz, dinlendikten sonra verev olarak 1-2 cm kalınlığında kesip tekrar tepsiye yerleştiriyor ve 150 derece fırında 25-30 dakika daha pişirip fırından alıyoruz. Kıtır kıtır, leziz bir selanik gevreği alıp çayın yanında yiyoruz ve hem zayıf kalmanın, hem de ağız tadımızı ihmal etmemenin mutluluğunu yaşıyoruz. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder