Geçenlerde proje yöneticim Salmine'ye davetliydik. Kendisi yemekleri dışarıdan
söyleyip bizi yemek kitaplarını göstererek kandırdı. :) Ama iyi ki de kandırdı.
Tariflerin içinden gözüme kestirdiğim tarifi hemen dukana çevirip uyguladım.
Şimdi de sıra sizinle paylaşmakta. ;)
Malzemeler
1 yumurta
1 tatlı kaşığı hardal
200 gr rendelenmiş light kaşar peyniri
1 yemek kaşığı light labne peyniri
1 çay kaşığı sirke
1 su bardağı yulaf kepeği
1çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Yulaf kepeği hariç diğer malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Yulaf kepeğini
yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Üzerine yulaf kepeği
serperek merdane yardımıyla hamuru açın. Şekilli kalıplarınızla (şekliniz yoksa
çay bardağı ile olabilir) kesin. Yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye serin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, şekillerinize uygun şekilde çörek otu serpin.
Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis
yapın ve taze tüketin. :) Kesinlikle yapması da yemesi de çok eğlenceli bir
tarif ;) Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder