Gizem'in Mutluluk Verici Kaybı :)

LilySlim Weight loss tickers

28 Mart 2012 Çarşamba

Dukanella Doğumgünü Pastası

Benim biricik annem bugün doğdu. Kendisi çok tatlıdır, tanısanız pek çok seversiniz. Ben de çok seviyorum kendisini. Buradan bağırıyorum. "Anneeem, seni çok seviyorum! Doğumgünün kutlu mutlu olsun, hep bizimle olsun! İyi ki varsın!". 



Şimdi annem dukan yapıyor diye, 1 ayda 8 kg verdi diye üflediği doğumgünü pastasını yiyemeyecek mi? Ben kıyamam ona. Heemmeen bir doğumgünü pastası uydurdum ve yaptım, pek de güzel oldu. Dün ailecek üfledik, kestik, afiyetle yedik, annemin doğumgününü kutladık. Babamı bile pasta memnun ettiyse, asayiş berkemal demektir. Buradan haftaya doğacak bir diğer dukanella olan Nilgün teyzemin de yanaklarından öperim, doğumgününü  kutlarım. 

Gelelim pastamıza.. Öncelikle söylemek isterim ki bu pastada yulaf kepeği yok, kendisinden haz etmeyenler için mucize tarif :) Tarifimiz iki ayrı kısımdan oluşuyor. İlk kısmı kek kısmı. 

Kek malzemeleri 
3 yumurta
4 yemek kaşığı tatlandırıcı
2/3 bardak mısır unu
2 yemek kaşığı kabartma tozu
1 paket (200 gr) light labne
1 şişecik vanilya aroması

Yumurta sarıları, tatlandırıcı, kabartma tozu, labne ve vanilya aroması iyice karıştırılır. Hiçbir parçacık kalmayıncaya kadar birbirleriyle özdeşleştirilir. 
Başka bir kapta yumurta beyazları köpürene kadar çırpılır ve sonra mısır unu ile karıştırılır.
İki ayrı karışım tek kapta birleştirilir, karıştırılır. 
Yuvarlak tepsiye yağlı kağıt serilir, üzerine karışım dökülür, yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına yaklaşık 25 dakika üzeri altın gibi kızarıp sararınca alınır. Aman karartmayın! Kek soğumaya bırakılır. 

Sos malzemeleri 
1 paket çikolatalı light puding
1,5 su bardağı light süt
Goji

Puding normalden daha katı olması gerektiği için daha az süt ile yapıyoruz. 1 bardak light süt ocakta kaynamaya bırakılır. Bir yandan yarım bardak sütün içine poşet dökülür ve topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Karıştıktan sonra ocaktaki süte eklenir ve pişirilir. Göz göz olmaya başlayınca 1 dakika daha karıştırılır ve sonra soğumaya bırakılır. 

Kek soğuyunca tam bir yuvarlak elde etmek ve pastanın üstünü süslemek için kekin kenarları kesilir. Kesilen kısımı un ufak edilip, ayrılır. 
Kesilmiş kek de ortadan ikiye bölünür, alt kısmının üstüne tam soğumamış pudingten biraz sürülür, böylece kekin pudingi biraz içmesi sağlanır. 
En son puding de ılınınca tabanın üstüne biraz daha puding konur. Sonra ikinci kısım ile kek kapatılır, üzerine puding dökülür. Pasta puding ile kaplandıktan sonra bir de kenara ayırmış olduğumuz kek kırıntılarıyla süslenir. Üzerine goji ile yazı yazılıp, süslenebilir. 

Böyle uzun oldu ama çok basit bir tarif. Afiyet olsun! Doğumgünleriniz şimdiden kutlu olsun! :)

Not: Puding, aslında dukan diyetinde olmayan ama kötü bir kaçamak yapmaktansa kullanılacak bir alternatif. "


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder