Malzemeler
1,5 su bardağı yulaf kepeği
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tatlandırıcı
Çay kaşığının ucuyla bir gıdım tuz
1/2 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı light süt
Öncelikle sütün içine limon sıkılır ve 1 dakika bekletilir. Bu sırada 1 su bardağı yulaf kepeğinin içerisine tuz, karbonat, kabartma tozu karıştırılır. Limonlu süt de kepekli karışıma karıştırılıp hamur elde edilir. Çok fazla yoğurmadan, hamur haline gelince bırakılır. Hafif yulaf kepekli (0,5 su bardağı yulaf kepeği bu aşamada kullanılır) tezgahta merdane ile hamur 1 cm kalınlığında açılır. (Benimkiler ince oldu, siz daha kalın yapın.) Yuvarlak bir kalıp ile yoksa da çay bardağı ağzıyla yuvarlaklar kesilir. Yağlı kağıtta hafifçe birbirlerine değecek şekilde dizilir, önceden ısıtılmış 225 derece fırında yaklaşık 15 dakika kızarıncaya dek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder