Sırada kabak ve havucun bir araya geldiği yoğurtlu mezemiz var.
Malzemeler
- 2 adet orta boy kabak
- 3 adet orta boy havuç
- 4 yemek kaşığı light yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 diş sarmısak (isteğe bağlı)
- dereotu (süslemek için)
Hazırlanışı
Kabakları ve havuçlarımızı güzelce yıkıyoruz ve rendenin büyük tarafıyla rendeliyoruz. Sebzelerimizi ayrı ayrı bir gıdım yağ damlattığımız tavada kavuruyoruz. Suyunu iyice çekene kadar bekliyoruz. Tencereden aldığımız sebzelerimize yoğurdumuzu, tuzumuzu ve sarımsağımızı ekliyoruz. Son olarak üzerini dereotu ile süslüyoruz. Afiyet olsun!
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilYarın sebze + protein günüm ve yemeğimin yanına bunu yapıcam. :) Süper!
YanıtlaSilben de dün yedim tekrardan, çok lezzetli gerçekten :)
YanıtlaSil