Gizem'in Mutluluk Verici Kaybı :)

LilySlim Weight loss tickers

15 Ocak 2012 Pazar

Kaşarlı Poğaca Tarifi =)

Peynirli poğaça tarifimizin yeri her zaman ayrı, öncelikle onu söylemeden edemeyeceğim =). O tarif, yulaf kepeği ile lezzetli tatlar yapabildiğimizi öğrendiğimiz ilk tariflerden biriydi. Tam iki ay olmak üzere, biz de yeni tariflere yelken açmak için araştırmalarımıza hız kazandırdık veee araştırmalarımızı yaparken, denemeye değer bir lezzetle daha karşılaştık. Bu sebeple, "http://dukangrup.blogspot.com/"a çok teşekkür ediyoruz ve kaşarlı poğaça tarifimizin yapılışına geçiyoruz.

Malzemelerimiz:
1 yumurta
3 çorba kaşığı light yoğurt
3 çorba kaşığı light labne
2 damla sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığından biraz az tuz
yaklaşık 2 dilim light kaşar peyniri (ya da az yağlı lor peyniri)
aldığı kadar yulaf kepeği (yaklaşık 10-12 kaşığa denk geliyor)




Hazırlanışı:
Öncelikle yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Küçük bir kasede yulaf kepeğini, kabartma tozunu ve tuzu karıştırıyoruz. Büyük bir kapta ise, labne, yoğurt, yumurta akı ve sirkeyi karıştırdıktan sonra küçük kasedeki un karışımını ilave edip yoğuruyoruz. Karışımı yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz, eğer koyu bir kıvam elde edemediyseniz biraz daha yulaf kepeği ilave edebilirsiniz ama ben yaparken tam koyu bir kıvam elde edemedim.

Bu arada fırınımızı 180 derecede önceden ısıtıyoruz. Dinlendirdiğimiz karışımı yağlı kağıdımızın üzerine yuvarlaklar halinde diziyoruz, üzerine önceden rendelediğimiz kaşarı ekliyoruz (ben lor ile denedim, lor da başarılı oldu), sonrasında üzerine kalan karışımı ekleyerek poğaçalarımızı kapatıyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısını poğaçamızın üzerine sürüyoruz. 20-25 dakika sadece alttan pişiriyoruz. Daha sonra artan kaşar rendesini poğaçamızın üzerine serpiyoruz ve 15 dakika daha hem alttan hem üstten pişiriyoruz.

Solda benim lor ile pişirdiğim poğaçayı, sağda ise kaşar ile pişerken birleşmiş Gizem'in poğaçasını bulabilirsiniz. Hatta bu haliyle bana miss gibi bir böreği andırıyor. Afiyet olsun!


2 yorum: