Uzun zamandır ana yemek tarifi paylaşmıyorduk. Kekler, poğaçalar, tatlılar aklımızı alıp gitmişti. Onlar daha çekici gelse de dukanellalar, farklı yemek tariflerine de ihtiyaç duyuyor. Yine annemin uyarlaması olan beşamel soslu tavuk tarifi paylaşacağım. Gerçekten görmekten bile sıkıldığım tavuk, bu şekilde çok leziz bir hale geliyor.
Malzemeler
Bütün bir tavuk
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı soğuk light süt
1 tatlı kaşığı karabiber
Light kaşar rendesi
Öncelikle bütün bir tavuk haşlanır. Haşlanan tavuk parçalara ayrılır ve borcama koyulur. Ayrı bir yerde bir yemek kaşığı mısır unu, bir yemek kaşığı zeytinyağı ile kısık ateşte hafifçe kavrulur. Üzerine bir bardak soğuk light süt yavaş yavaş dökülür. Bir tatlı kaşığı karabiber serpilir. Beşamel sos, boza kıvamına gelince ateşten alınır ve tavukların üzerine dökülür. Borcamdaki beşamel soslu tavuk, kaşar rendesi ile süslenir ve üzeri nar gibi oluncaya kadar fırınlanır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder