Gizem'in Mutluluk Verici Kaybı :)

LilySlim Weight loss tickers

9 Nisan 2012 Pazartesi

Spor ve Su


Dukanella Mehtap’ın tıpta okuyan kardeşi, bizimle spor yaparken nasıl su tüketmemiz gerektiğini anlatan yazısını paylaştı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu tip bilgilere çok ihtiyacımız var, diyet yaparken nasıl beslenmemiz gerektiğini de öğreniyoruz. Dukan diyeti bittiğinde de eski halimize dönmemek için bu bilgilere çok ihtiyacımız olacak.
—————————————————————————————————————————————————
Sağlıklı bir bireyin olmazsa olmazlarından biri antrenmandır. Antrenman bireysel bir olaydır ve performansa dayalıdır. Antrenman yapan herkes performansını yukarı çekmek ister. Performansı yukarı çekmek için hem genel kurallara uymak hem de bireysel farklılıkları göz önünde bulundurmak gerekir. Antrenman esnasında su tüketimini doğru yapan her birey performansının arttığını fark edecektir. Vücutta su emilimi sindirim sisteminde gerçekleşir.

İnsan vücudu akıllı bir sistemdir, sistemlerin ihtiyacına göre kan akımını düzenler. Antrenman esnasında sindirim sistemine giden kanı azaltır, kas-iskelet sistemine giden kanı arttırır. Bu performansımızı arttırmaya yönelik bir düzenlemedir. Eğer biz antrenmanda su tüketimini doğru yapmazsak aynı anda hem sindirim hem de kas-iskelet sisteminin çalışmasına neden oluruz. Bu da bizim daha çabuk yorulmamıza neden olur. Konu ile ilgili sık yapılan yanlış hiç su içmeyip bir anda su yüklemesi yapmaktır. Birden su içmek midemizi şişirir ve yemek yemiş gibi etki yapar. Doğru su tüketimi ise dilimiz kurudukça bir yudum su içmek, ağzımızın kuru kalmamasını sağlamak olmalıdır. Yudum yudum içilen su midede şişkinliğe neden olmaz. Böylece yoğun bir kardiyo çalışması esnasında performansımız düşmez, daha çok efor sarf edebiliriz.
Ali Rıza Akgün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder