Gizem'in Mutluluk Verici Kaybı :)

LilySlim Weight loss tickers

5 Nisan 2012 Perşembe

Dukan Usulü Fellah Köfte

Merhaba! Bugün dukanellalar ve diğer tüm dukandaşlar için özel bir gün. Sevgili takipçimiz dukanella Çiçek Dilligil, bugün Oktay Usta'nın programına katıldı. Dukanı, bizi, tarifleri anlattı ve bizzat yaptı. http://www.kure.tv/yemek/21-yesil-elma/oktay-usta-ile-yesil-elma-cicek-dilligil/1373-Bolum/116178/ bu linkten programı izleyebilirsiniz. Programda bahsi geçen çikolata tarifimize de http://dukanellaa.blogspot.com/2012/03/dukan-truffle.html linkinden ulaşabilirsiniz. Biz de kendisine teşekkür etmek için bu yeni bomba fellah köfte tarifimizi kendisine, biricik takipçimiz dukanellamız Çiçek Dilligil'e ithaf ediyoruz. Umarım sever, yapar, afiyetle yersiniz. :)


Malzemeler
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 yemek kaşığı mısır unu
2 yumurta sarısı
Bir tutam tuz
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Bir yemek kaşığı biber salçası
Light yoğurt
Kırmızı pul biber
Nane

Bir tencereye iki su bardağı su ve biber salçası konur, kaynamaya bırakılır. 
Sonra yulaf kepeği, mısır unu, yumurta sarıları, kabartma tozu ve tuz bir kapta yoğurulur. Bu hamurdan ufak parçalar alınarak yuvarlak yuvarlak şekil verilir, bu yuvarlak toplar kaynayan suya atılır. 10 dakika sonra fellah köftelerimiz kaynayan sudan çıkarılır, üzerine light yoğurt ve baharat (zevke göre kırmızı pul biber, nane vb.) eklenerek afiyet ile yenir.  Ta-taaaam! Diyetteyim, zayıflıyorum, ağzımın tadından, süslü püslü lezzetli fellah köftemden de ayrı kalmıyorum! :)


4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Acaba bu köfteler yapılıp buzlukta saklanabilir mi? Çalışan bayanlara çok büyük kolaylık olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkür ederiz ilginiz için. Buzlukta saklamayı denemedim ama saklanabileceğini düşünüyorum. Dediğiniz gibi işten gelince pratik bir şekilde buzluktan çıkarılıp yapılıp yenebilir. Afiyet olsun.

      Sil
  2. nükhet kuzuoğlu18 Nisan 2012 21:30

    herhalde bu tarif 1 porsiyon için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde seyir evresinde günde 1 tatlı kaşığı mısır ununa iznimiz var, ona dikkat etmek gerekiyor.

      Sil