Gizem'in Mutluluk Verici Kaybı :)

LilySlim Weight loss tickers

12 Aralık 2011 Pazartesi

Dukan Beğendi

Seyire geçtiğimiz ilk gündü. Begümlerde buluşacaktık ve artık değişik bir yemek yemek istiyorduk. Biz de bir çılgınlık yapıp hünkar beğendi yapmaya karar verdik. Neden mi çılgınlık? Çünkü dana eti pişmek bilmiyormuş, en azından 2 saat gerekiyormuş pişmesi için. Bütün akşamımız yemek yapmakla geçti, çok eğlendik, çok yorulduk ve sonunda süper bir yemek yedik. Şimdi Dukan yöntemiyle hünkar beğendi tarifine yani Dukan beğendi tarifine gelelim :)

Dukan Beğendi

250 gram yağsız dana sote
2 kaşık domates püresi
1 küçük soğan
1 çay kaşığı sirke

3 bostan patlıcanı
2 çay bardağı yağsız süt
1 tatlı kaşığı mısır unu

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber


Soğan ve soğanın üstüne çıkacak kadar su tencereye konur. Soğan suyunu çekince, parça etler içine atılır. Etler biraz kavrulduktan sonra püre, karabiber ve sirke katılır. Sirke, etin yumuşak olmasını sağlayacaktır. Etler biraz da bu karışımla kavrulduktan sonra etlerin üstüne çıkacak kadar sıcak su tencereye konulur. Bu şekilde düdüklü tencerede ise 10 dakika, normal tencerede ise etler yumuşayana kadar pişirilir. Etler bu sıcak suyu çekecek ve yumuşayacaklar. Etin tazeliğine göre etin pişme süresi değişebilir. Eğer et pişmez ise, sıcak su ekleyebilirsiniz.

Bostan patlıcanları alüminyum folyoya sarılır, ocağın üstüne kısık ateşte konur. 10-15 dakikada kendi kendine pişecekler. Patlıcanlar olduktan sonra soyulup, içleri bıçakla kıyılır.

Mısır unu ve süt, boza kıvamına gelene kadar pişirilir. Piştikten sonra bu karışım patlıcan ve karabiberle iyice karıştırılır.

Daha sonra servis tabağının altına beğendi yayılır, üzerine de et konur. Süslemek ve tat vermesi için Dukan beğendinin üzerine kırmızı pul biber konulabilir.



2 yorum:

  1. Mısır unu yerine mısır nişastası kullansak olur mu acaba?

    YanıtlaSil
  2. Gülhan merhaba,
    Mısır unu da mısır nişastası da izinli iki ürün. Biz mısır unu ile denedik. Aslında mısır ununu biraz kavurmak gerek, mısır nişastası ile nasıl olduğunu görmek için denemek gerek ama ben aynı tadı yakalayacağını düşünüyorum. Denersen sonucu bizimle paylaşırsan sevinirim. :)

    YanıtlaSil