Gizem'in Mutluluk Verici Kaybı :)

LilySlim Weight loss tickers

1 Aralık 2011 Perşembe

Ataklı Günler


İnternet sitesine girip, evrelerimizin ne kadar süreceği bilgisini aldıktan sonra Dukan diyetini öğrenmemiz gerekiyordu. Öncelikli görevimiz kitabı okumak ve ilk evrede bizi nelerin beklediğini öğrenmekti. Bir an önce diyetine başlamak isteyenler için ufak bir not, kitabın 65-93 sayfaları arasında Atak evresini bulabilirsiniz. Atak evresindeyken ise Seyir evresini okuyarak bir sonraki evrede sizi nelerin beklediğini keşfedebilirsiniz. Böylelikle, evre isimlerinden ilk olarak söz etmiş olduk, ama biraz bu konuyu detaylandıralım. Dukan diyetinin ilk evresi "Atak Evresi", bir diğer adıyla "Saf Protein Rejimi", evet yanlış duymadık. Bu evrede, saf protein içerikli gıdaları tüketiyoruz. Atak evresinin ne kadar sürdüğü önemli değil, ama Dukan diyetinin bir altın kuralı var ki o da Atak evresini kesinlikle bozmamanız. Bu evre metabolizmanızı şaşırtmak için var ve inanın metabolizmanızla beraber verdiğiniz kiloları görünce siz de şaşırıyorsunuz =). Bizden örnek verecek olursak, kendimize özel hesaplanan takvimde, Atak evresinin vereceğimizi ön gördüğü kilodan daha fazla kilo verdik ve bu durum motivasyonumuzu kat kat arttırdı. Gelelim bu evrede neler tüketebileceğimize.. Bu evrede tüketebileceğimiz gıdalar, 10 kategoride toplanmış durumda.


Bu kategorileri sıralayacak olursak;
birincisi; yağsız etler (sığır eti, dana eti yenebilir, kuzu etinin yenmesi önerilmez)
ikincisi; sakatatlar (dana, sığır ya da kümes hayvanlarının ciğeri ve dil yenebilir)
üçüncüsü; balık (bu besin grubu için hiçbir kısıtlama ya da sınırlama yok, yağlı ya da yağsız bütün balıklara izin var)
dördüncüsü; deniz ürünleri (karides, yengeç, midye, ıstakoz, kerevit, istiridye, taraklar gibi kabuklular ve yumuşakçalar tüketilebilir)
beşincisi; kümes hayvanları (ördek ve kaz dışında derisi alınmak kaydıyla bütün kümes hayvanları yenebilir)
altıncısı; az yağlı ya da yağları ayıklanmış jambon (%2 - %4 arasında yağ oranı tutturmaya dikkat)
yedincisi; yumurtalar (tereyağ ya da sıvı yağ kullanmadan katı, rafadan, buharda veya omlet olarak yumurtanızı pişirebilirsiniz)
sekizincisi; yağsız süt ürünleri (yoğurt, beyaz peynir ve diğer süt ürünleri)
dokuzuncusu; günde 1.5 litre sıvı (bu listedeki tek zorunlu kategori: bu kategorinin en güzel özelliği light içeceklerin tüketilebiliyor olması)
onuncusu; 1.5 çorba kaşığı yulaf kepeği (karbonhidrat isteğimizi azaltır ve doygunluk hissi sağlar)


Yukarıda belirttiğimiz, yulaf kepeği hariç diğer kategorileri istediğimiz kadar tüketebiliriz, bu durumda atak süresince, aklımızda sadece bu besinler oluyor ve onun dışındaki hiç bir besini tüketmiyoruz. Aslında kural basit, bir süreliğine karşı koyamadığımız zararlı besinleri hayatımızdan çıkartıyoruz, belirttiğimiz kategorilerdeki besinleri dilediğimiz kadar tüketiyoruz, bol sıvı tüketiyoruz ve her gün proteinlerin yağlara nasıl savaş açtığını izliyoruz. Her sabah kalktığınızda, fazlalık olarak hissettiğiniz kilolarınızın gitmesi, pantalonlarınızı sıkıntı çekmeden giymeniz, yemekleri yedikten sonra şişkinlik hissetmemeniz mükemmel bir his ve atak evresi size bu hisleri yaşatıyor.


Gelelim ekstralara, atak evresini cazip yapan ekstralarımızı sıralıyoruz: sirke, baharatlı otlar, kekik, pul biber v.b. baharatlar, limon, makul ölçüde tuz, makul ölçüde hardal, sorbitol içeren sakızlar


Kategoriler ve ekstaralardan bahsettik ama diyete başlamadan önce ne almam gerekiyor sorusunu soruyor olabilirsiniz, çünkü biz panik olmuştuk ve kendimize alışveriş listesi oluşturmuştuk, hazırladığımız alışveriş listesini gönderiyoruz =).


- Yağsız beyaz peynir
- Yumurta
- Light yoğurt
- Light meyveli yoğurt
- Light ayran
- Yağsız ızgaralık et
- Yağsız ızgaralık tavuk
- Yağsız ton balığı

- Somon
- Yengeç / Surimi
- Karides
- Yulaf kepeği
- Goji üzümü
- Polonez hindi fume

- Az yağlı ya da yağsız jambon
- Çemensiz ve yağsız pastırma
- Yağsız et tavuk suyu tableti
- Light süt tozu
- Splenda tatlandırıcı (eczaneden alabilirsiniz)
- Yağsız limon / çilek jölesi
- Balsamik sirke




Alışveriş sepetinde bulunan yulaf kepeği için bizim bulabildiğimiz iki marka var: RU-SHEIM veya Doğalsan.. RU-SHEIM'i bir kaç farklı aktarda ve markette gördük, 500 gramı 7.5 ile 9.5 TL arasında değişiyor. Doğalsan ise daha çok marketlerde bulunuyor ve 400 gramı 4.5 TL.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder