Gizem'in Mutluluk Verici Kaybı :)

LilySlim Weight loss tickers

12 Aralık 2011 Pazartesi

Dukansı Kabak Tatlısı

Adapazarı'nın nesi meşhur? Islama köftesi.. Peki, ikinci olarak nesi meşhur? Balkabağı =)). Eveeet, Adapazarı'ndan dönüşte bu sefer balkabağı alarak yolumuza devam ettik. İstanbul'a geldiğimizde elimizde çok güzel bir kabak tatlısına dönüşeceğini hayal ettiğimiz balkabakları vardı ve hemen işe koyulduk. Şimdi sizinle Dukansı Kabak Tatlısı tarifimizi paylaşıyoruz.

Öncelikle, balkabağını ortadan ikiye kesiyoruz (kalan kısmını buzdolabında 4 aya kadar, derin dondurucuda ise 8 aya kadar saklayabilirsiniz). Kullanacağımız kısmını istediğimiz ölçülerde küçük küçük kesiyoruz ve tenceremize alıyoruz. Bal kabağımızın yarisina gelecek kadar tencereye su ilave ediyoruz ve orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz (sağdaki resim) veya su ilave etmeden kabağı kendi suyuyla pişmeye bırakıyoruz (soldaki resim) =). Eğer portakal aromasını seviyorsanız balkabağı pişerken birkaç ince portakal dilimini kabuğu ile birlikte tencereye ilave edebilirsiniz. Baharat olarak da isteğinize göre tarçın ilave edebilirsiniz. Pişmenin tamamlanmasına yakın tatlandırıcımızı kabakların üzerine serpiyoruz. Buradaki kritik nokta, kullanacağımız tatlandırıcının çok kaynamaması gerekiyor (sağlık açısından), o sebeple tatlandırıcıyı mümkün olduğu kadar kaynamanın sonuna doğru ilave etmeye çalışın. Kabaklarımız piştikten sonra bir süre fırında dinlenmeye bırakıyoruz.

Not: Üzerine süslemek için hindistan cevizi ilave ettik, ama dukan diyetimizde hindistan cevizi tüketmiyoruz =). Afiyet olsun..

Malzemeler:
6 dilim kabak (küçük)
6 yemek kaşığı Splenda (tatlandırıcı)
1 portakal (isteğe göre)
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe göre)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder