Gizem'in Mutluluk Verici Kaybı :)

LilySlim Weight loss tickers

2 Aralık 2011 Cuma

"Goji Berry" Nam-ı Diğer "Kurt Üzümü"

Dukan amcanın bize kattığı bazı yeni besin maddeleri var. Bunlardan biri, bir önceki blogda Begüm'ün bahsettiği "goji berry" yani "kurt üzümü". Goji, dünyadaki en yüksek antioksidan yiyeceklerinden biri olması ve 19 farklı aminoasit içermesiyle ünlü. B, C ve E vitaminlerine sahip olması özellikle saf protein döneminde bu eksikliği gidermesi için birebir. Tadı da kuru üzümün mayhoş haline benziyor. Eğer benim gibi kolay midesi bulanan biri iseniz, goji bazı durumlarda kurtarıcı oluyor. Mesela light yoğurt biraz cıvık olduğundan dolayı içine gojiyi katınca daha yenebilir oluyor.

Atak evresi ve seyir evresinin saf protein döneminde bir yemek kaşığı, seyir evresinin sebze-protein döneminde iki yemek kaşığı goji yenebilir. Güçlendirme evresinde ise artık üç yemek kaşığı goji yenebilir. Kolestrole, kalbe, sinirlere vb. iyi geldiği için diyet dışında da herkesin günde 30 adet yemesi tavsiye ediliyor.

Goji, pek bilinmediği için bulmak da çok kolay olmuyor. Ama zaten bu blog işinizi kolaylaştırmak için var. ;)

1. Bostancı'da ünlü Yaşar Usta Dondurmacısı'nın sokağında "Awe Organik Ürünler" dükkanında satılıyor. Kilosunu 65 TL'ye satıyorlar.
2. Kadıköy'de Şifa Hastanesi'nin yukarısında Serasker Caddesi'nde "Tarçın Doğal Ürünler" dükkanında satılıyor. Kilosunu 50 TL'ye satıyorlar.
3. İstanbul'dan Adapazarı'na TEM'den giderken Sapanca kavşağını geçtikten sonra Berceste'de 37,5 TL'ye satılıyor.

Awe'deki pahalı ama tadı en yoğun ve güzel olandı. Diğerleri daha kuru ve daha açık renkliydi.

Dukan amcanın izin verdiği her malzeme, değişik yiyecekler yapmak için bir fırsat. Mesela Başak, yulaf kepeği ve gojiyi kullanarak muffin yaptı. Bunun tarifini de yakında sizinle paylaşacağız. :) Bizi takip etmeye devam edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder