Gizem'in Mutluluk Verici Kaybı :)

LilySlim Weight loss tickers

12 Aralık 2011 Pazartesi

Zeytinyağsız Ayşekadın Fasulye

Zeytinyağlı ayşekadın fasulye, anne kokan Türk mutfaklarının vazgeçilmezidir. Kendi adıma ben de bayıla bayıla yerim. Annemin zeytinyağsız yapmış olduğu ayşekadın fasulye de yağlısını pek aratmadı. Dukan usulüne göre yiyip, aynı tatmini yaşadığım yemekler bugüne kadar oluşmuş önyargılarımı bir bir kırıyor. Mesela omlete, menemene, tavuğa vb. yağ koymanın anlamı yokmuş. Aynı şekilde ayşekadın da zeytinyağsız pek güzel oluyormuş. Her neyse uzatmadan tarifimize gelelim;

Zeytinyağsız Ayşekadın Fasulye

Yarım kilo ayşekadın fasulye
1 orta boy soğan
3 adet domates

Ayşekadınlar ayıklanır. Soğan doğranır ve tencerede ölene kadar pişirilir. Domatesler de küp küp doğranıp, soğanların yanına gönderilir. Soğan ve domates beraber iyice pişerken yanlarına ayşekadınlar da eklenir. Ayşekadınlar sarardıktan sonra yarım su bardağı sıcak su eklenir. Pişirmek üzere tencerenin kapağı kapanır. İşte sonuç :




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder