Gelelim tarife;
2 yumurta
1 yemek kaşığı yulaf kepeği
1/2 çay bardağı süt
Jambon
Light beyaz peynir
Yumurtaları, sütü ve yulaf kepeğini bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz. Önceden kızdırmış olduğumuz tavaya bunları ince bir şekilde döküyoruz, arkalı önlü çevirince 3 adet krebimiz olmuş oluyor. Bir yandan da jambonu kızartıp, kreplerimizin içine jambon ve peynir sararak dürüm yaptığımızda süper kahvaltımız hazır oluyor. İsterseniz bu dürümü yaptıktan sonra peynirin erimesi için tavada biraz daha ısıtabilirsiniz ama yağsız beyaz peynir ısıtılınca katılaşıyor ve pek de lezzetli olmuyor, ekşimik gibi oluyor ama tabii zevk meselesi. ;)
Burada yine kendi şahsi fikrim dana jambon tavada kızartılınca ağır bir koku salıyor, bunun yerine ben kızartmadan direk krebin içine koymayı tercih ediyorum. Ayrıca jambon yerine hindi füme, çemensiz pastırma da koyabilirsiniz. Afiyet olsun ! ;)
Bu benim de favorilerimdendi, sanırım yakında tekrar başlıcam. Tuğba
YanıtlaSilbak proje bitiyor, beni görmemeye başlayacaksın, gazın sönmeden başla :)
YanıtlaSil